En varmepumpe er din vej til en lavere varmeregning og et mindre CO2-udslip. Efter din varmepumpe er blevet montere og installeret, mærker du stortset ikke noget til den – og bedste varmepumper har en meget høj driftsikkerhed. En varmepumpe udnytter den varme, der findes i luften – og bruger udeluften til at varme din bolig eller brugsvand op ifølge Bedste-varmepumpe.dk.

Sådan fungerer en varmepumpe

Inden vi kommer til alle fordelene ved en varmepumpe, så lad os lige runde, hvordan sådan én virker. Dette kan du læse om i indeværende afsnit.

En varmepumpe der varmer din bolig op, og leverer varmt brugsvand, er det man kalder en luft-til-vand varmepumpe. Denne type varmepumpe har en ventilator, der trækker udeluften forbi en såkaldt varmeveksler, som indeholder et kølemiddel med et meget lavt kogepunkt. Dette kølemiddel fordamper, når det kommer i berøring med varme – og herefter ledes det ind til varmepumpens kompressor.

Inde i varmepumpens kompressor øges trykket, og dette får temperaturen til at stige rigtigt meget. Efter trykket og temperaturen er øget, ledes varmen ind til en kondensator, som afgiver varmen til din varmekreds eller varmtvandsbeholder.

Fordele ved pumperne

En varmepumpe udnytter luftens varmeenergi – og det gør den året rundt. Det er altså helt igennem ren og miljøvenlig energi. Du kan skære op mod 50 % af din varmeregning – og skære ned på dit CO2-udslip ifølge Bedste-varmepumpe.dk.

En varmepumpe kræver ikke daglig vedligeholdelse – og pumpen er meget driftsikker. Du mærker ikke noget til den i hverdagen, men den skal have et eftersyn en gang om året.

En af de eneste ting du skal være opmærksom på, når du skal ud at investere i en varmepumpe, er at pumpen afgiver støj. Det er derfor en god ide, at placere varmepumpen væk fra dit soveværelse – og ikke for tæt på naboen. Varmepumpen støjer mindst om sommeren, hvor der ikke er frost.

Kilde: Bedste Varmepumpe DK som er en guide, hvor du kan finde alverdens oplysninger om varmepumper og jordvarmeanlæg