Den gode låsesmed

Det var lidt af en overraskelse, da der blev ringet på min dør i aftes, for det er bestemt ikke hverdagskost, at dørklokken kimer lidt efter klokken 23. Da jeg lukkede op ud til trappeopgangen, viste det sig, at det var min nabo, der havde ringet på.

Han skyndte sig at undskylde forstyrrelsen og forklarede, at han stod med et drilsk problem, for der var sket det, at han under forsøget på at låse sig ind til sin egen lejlighed havde brækket nøglen, så der nu sad en halv nøgle inde i låsen, og han kunne ikke få fat i den knækkede stump og få den trukket ud.

Derfor ville han bede mig finde frem til telefonnummeret på en låsesmed på Frederiksberg, hvor vi bor. Jeg kunne godt se, at det helt sikkert ville kræve noget specialværktøj at få stumpen fra nøglen ud af låsen, og i øvrigt skulle døren jo også låses op, så min nabo kunne komme ind i sin lejlighed.

Mange låsesmede i København

Jeg inviterede min nabo indenfor, mens jeg på nettet søgte efter en låsesmed i København, så vi kunne få ringet efter hjælp. Der var rigeligt med låsesmede at vælge mellem, men nogle af dem reklamerede på deres hjemmeside med, at de har døgnvagt, så man kan kontakte dem hele døgnet.

Det var selvfølgelig oplagt at vælge en af dem med døgnvagt, da klokken efterhånden var ved at nærme sig midnat. Ingen af dem havde tilsyneladende hjemsted på Frederiksberg, så vi blev enige om at forsøge at ringe til en låsesmed på Vesterbro, som trods alt er forholdsvis tæt på, hvor vi bor.

Da min nabo ringede på det nummer, vi fandt på hjemmesiden, blev der også svaret prompte, og låsesmeden lovede at komme, så hurtigt han kunne. Min nabo forklarede ham om den knækkede nøgle, så han kunne tage det relevante værktøj med ud til os.

God service fra låsesmeden

Der gik lidt mere end en halv time, før låsesmeden dukkede op, og selv om det da var forholdsvis hurtigt, undskyldte han for, at det havde taget så lang tid. Han forklarede, at han var blevet ringet op af en god kollega, nemlig låsesmede på Vesterbro, som havde forklaret ham, at han faktisk havde fået for meget at drikke den aften til, at det var forsvarligt for ham at tage ud på en lidt kompliceret opgave, så låsesmeden fra Vesterbro havde bedt sin kollega om at påtage sig den opgave, hvilket han havde indvilget i at gøre.

Og jeg er rent faktisk låsesmed på Nørrebro, fortalte manden, så han havde haft lidt længere at køre, end hvis han var kommet fra Vesterbro. Min nabo sagde med et smil, at han da var fløjtende ligeglad med, hvilken låsesmed der skulle hjælpe ham, bare han kunne komme ind i sin lejlighed.

Låsesmeden var åbenbart en effektiv og hurtig håndværker, for han fik hurtigt afmonteret låsecylinderen og monteret en ny. Min nabo fik to nye nøgler, der passer til den nye cylinder, så han nu kan bruge sin dørlås igen. Og hele operationen tog faktisk mindre end et kvarter.

Vi tør godt vove det ene øje og anbefale:

Den Cyklende Låsesmed

Nansensgade 48 (Efter aftale)

1366København K

 

Tlf: 22596013

Mail: info@dencyklendelaasesmed.dk

Den Cyklende Låsesmed

Vordingborggade 36 (Administration)

2100København Ø