White and Red Painted Structure

Hun købte sommerhusgrunden for et par år siden. En lidt ældre og meget spinkel kvinde. Hun har brugt tid på grunden. Boet i telt på den. Hun fik også ryddet et areal frit, så hun kunne bygge. Hun ville have et lille sommerhus op på grunden – og hun ville selv bygge det. Det er ret usædvanligt, at en så spinkel kvinde kan klare den slags selv. Men det har hun altså formået. På en eller anden vis, så har hun formået at få installeret to gamle togvogne på grunden. De står sådan parallelt overfor hinanden. Imellem dem, har hun så fået lavet en kæmpe glasgang, som faktisk består af gamle vinduer fra Velfac og Rationel.

Ser faktisk godt ud

Gangen forbinder de to togvogne, samtidigt med at den giver lys ind i vognene. Det ser ret imponerende ud. Faktisk flot. Og jo, hun har forklaret jer, hvorfor hun valgte at vælge nye vinduer fra. For det første så er pengepungen ikke så særlig tyk. Så det var noget med, at hun måtte lede efter vinduer overalt, inden hun kunne finde tilstrækkeligt mange gamle og brugte vinduer. Hun kunne kun finde nye vinduer på Sjælland – og de var for dyre for hende. Og når sælgerne spurgte hende om, hvor store vinduerne skulle være, så kunne hun ikke rigtigt svare på spørgsmålet. Der var jo ikke tale om en udskiftning af vinduer, sådan i traditionel forstand.

Velfac er kvalitet

For det andet, så er det jo ikke en helt almindelig konstruktion, som hun var ved at lave. Det var svært for hende at forklare repræsentanterne fra Rationel og Velfac, hvad hun egentlig skulle bruge vinduerne til, uden at de ville betragte hende som totalt skør i hovedet.

Hun fandt dog en masse gamle vinduer på en byggeplads, hvor de var ved at renovere. Hun fik sendt de gamle vinduer ud til sin grund og har nu fået etableret et sommerhus, der både er spændende at opholde sig i – og som ser flot ud. Det store glasparti, som vinduerne danner, giver sådan en lidt omvendt drivhuseffekt: Det skaber varme i hele sommerhuset – og så danner det faktisk også ramme om en ’havestue’, hvor hun dyrker lidt grøntsager og en utrolig flot, men ukendt plante.

Udskiftning af vinduer

Huset har stået færdigt i noget tid nu. Hun har haft besøg af mange forskellige vinduesmontører, som er kommet forbi – tilfældigt. De har set hendes konstruktion og er ret imponerede over arbejdet, hun har fået lavet. De har måske fået en del gode ideer til, hvordan de kan udvide deres forretning. Men jo, hun indrømmer, at hun aldrig vil kunne forvente at få lavet en udskiftning af vinduer i sin store glasgang.

Det er sådan set ikke fordi, hun betvivler montørernes håndværksmæssige kunnen. Nej, det er fordi, glasgangen er så stor, og starter hun med at få sat nye vinduer i den ene ende, så skal alle vinduerne udskiftes. Igen spiller økonomien en rolle. Men altså, hun har lavet et meget flot stykke arbejde og det skal hun altså have ros for. Det er imponerende, hvad god fantasi og spinkle kvinder kan udrette.