Min bolig ligger i et stort lejlighedskompleks. Her i bygningen har vi vores egen ejerforening. Vi bliver indkaldt til et årligt møde, hvor formanden for foreningen fremlægger alt, hvad der er sket i bygningen i det år, der er gået. Han fremlægger også planer for, hvad der skal ske i bygningen i det kommende års tid. Det kan være sådan noget med, at vi skal have skiftet låsene på hoveddøren nede ved gaden. Det kan også være sådan noget, som at vi skal have plantet nye buske i forhaven, der vender ud til vejen.

Fint budget

Han har som regel lavet et fint budget for fremtidige planer for vores ejendom. Og han aflægger altid et nøjagtigt regnskab for, hvordan pengene er blevet brugt i det år, der er gået. Regnskabet er meget pertentligt skrevet – helt ned til den allersidste krone og øre, der er blevet brugt. Vi får kopier af regnskabet og hans rapport, så vi kan læse dem igennem i fred og ro. Og har vi indsigelser, så har vi altid 14 dage til at sende ham vores spørgsmål. Vi vil jo gerne spare – også på energien.

I år blev mødet så afholdt i god stemning. Der var ikke nogen slinger i valsen. Vi fik at vide, at vi skal have isoleret loftet på bygningen. Det er en meget gammel form for isolering, der er deroppe, så formanden anbefalede på det kraftigste, at vi fik det gjort.

Tilbud på isolering

Han havde fået tilbud på, hvad det koster: ”På side 2 under isolering af loft kan I se, hvad vi regner med, at det arbejde vil koste.” Han var meget omhyggelig med at forklare os det. ”Vi anslår også, at på lidt længere sigt vil den udgift have betalt sig selv tilbage, fordi vi vil opleve, at vores varmeregninger ikke vil være så store, som de er nu.” Jeg tænker, at det er et godt argument. Så jeg har ikke nogen indsigelser imod, at vi skal bruge penge på isolering af loft. Der var dog en af mine naboer, som gerne ville vide, hvad det er for et materiale, der skal isoleres med. Hun bor oppe lige under loftet – og naturligvis kan jeg godt forstå det, hvis hun er lidt bekymret for, at det bliver med et materiale, der ikke er miljørigtigt – eller måske endda helbredsfarligt. Og hvad med de gamle hulmure? Det kunne formanden ikke svare på, men han lovede hende, at han ville bede firmaet om at sende os information om, hvad det er for nogle materialer, de bruger.

Så er der julefesten

Det sidste punkt for mødet var den årlige julefest, som vi holder for alle beboere her. Vi holder den nede i vores fællesrum. Det er selvfølgelig det punkt, de fleste af os har ventet på at nå frem til under mødet. Derfor blev diskussionen om isoleringsmaterialerne også hurtigt færdig. Vi ventede jo på at få at vide, hvornår julefesten skal holdes. Det plejer at være en god fest, hvor vi lærer, hinanden bedre at kende. Så da formanden fortalte os, at julefesten skal afholdes lørdag den 4. december, blev vi glade. Vi fik dog også at vide, at han håber, at isoleringen af loftet er lavet til den tid.