Jeg har et lille sommerhus i en lille landsby på en græsk ø. Der opholder jeg mig hver sommer. Det er et smukt sted. Landsbyen, hvor huset ligger, er fredet, og de arkæologiske myndigheder er meget strenge. Skal man have flyttet bare så meget som en enkelt sten, så skal man have en særlig tilladelse. Lidt besværligt, når det bare handler om at fjerne en stenmur i haven. Men sådan er reglerne, og dem følger vi. Også min ven, som har købt en gammel vindmølle. Den er fra 1700-tallet, og han vil gerne sætte den i stand nu. Så han er i god kamp med det græske bureaukrati.

Fremgang

Men det går fremad – lige så stille og roligt for ham. Nu har han endelig fået tilladelse til at restaurere selve møllehjulet og få lagt gulv og trappe ind i møllen. Og han er flittig. Han fandt en lokal bådebygger, der har specialiseret sig i at lave møllehjul. Og han har fået ham i sving. Når der ikke er håndværkere, som arbejder på møllen, så bruger han en del tid deroppe. Den står oppe på bjergryggen, så der er vind og køligt. Ikke som nede i landsbyen, hvor vi mere eller mindre smelter væk i sommervarmen.
Når han er deroppe, laver min ven nogle mærkelige ting. En dag så jeg ham transportere en mixer derop. Jeg spurgte ham om, hvad den skal bruges til. Jeg kunne ikke helt se, hvad en mikserpult skal bruges til i en mølle.

En guitar er først

Min ven forklarede mig, at han har besluttet sig for at lave en lokal radiostation. Den skal hedde ”Så-længe-jeg-er-her”, og han vil spille musik for sine lyttere. (Dem vil der højst være 30 af. Landsbyen har ca. 80 indbyggere – og de fleste af dem vil vist ikke lytte til akustisk guitar. De vil høre græsk pop.) Jeg vidste godt, at min ven spiller akustisk guitar. Han er faktisk ret god til det og bliver ofte inviteret til at spille til familiefester og foreningers sammenkomster mod betaling. Det er sådan en lille ekstraindkomst, han har. Som pensionist har han altid brug for lidt ekstra til at forkæle sin tilværelse med. Men den poesi, han skriver, er altså for naiv til, at jeg gider høre på digtene, han læser op. Hvis jeg gør det, er det kun, fordi jeg er høflig og ikke vil såre ham.
Aha, interessant. Er du sikker på, at du ikke har brug for en særlig tilladelse til det? Jeg kan ikke lade være med at være lidt spydig.

Min kære ven

Min ven er meget autoritetstro, så spørgsmålet er logisk nok. Men overraskende nok, så får jeg et svar på mit spørgsmål: Han har gennemtrevlet hele lovgivningen og kan ikke se nogen som helst steder, at det er forbudt at lave en radiostation, så længe det ikke er i kommercielt øjemed. Så han kan bare gå i gang. Han skal bare sørge for, at generatoren, han bruger, ikke bryder sammen.
Men hvad med mikrofoner og sådan? Jeg er blevet nysgerrig. Og antenne? Han har fået lov til at benytte en af telefonselskabets antenner, som står ca. 100 m. fra møllen. Han skal bare bruge en anden frekvens. Ok, cool.
Tror nu ikke, jeg stiller ind på den frekvens derhjemme i sommerhuset.