Min kone har aldrig været tryg ved at være alene hjemme aften og nat, og da jeg ofte er bortrejst, foreslog jeg hende, at vi satte en privat tyverialarm op i huset. Ideen var hun ikke ubetinget med på og begrundede det med, at hun var nervøs for, om hun kunne finde ud af at betjene en alarm. Derfor slog jeg tanken ud af hovedet, for jeg kunne ikke finde på andre metoder til at dæmpe hendes angst for at være alene hjemme.

En aften, hvor jeg befandt mig i udlandet, ringede min kone og fortalte, at der samme dag var blevet installeret tyverialarm på hendes arbejdsplads, og alle ansatte var blevet instrueret i, hvordan man betjener en alarm.

Jeg fik også at vide, at hun var overrasket over, at det ikke var mere kompliceret at betjene alarmen, og at hun pludselig var kommet til at tænke på, at en privat tyverialarm i vores hus ville være en god løsning. Jeg undlod at kommentere forslaget,  det var fint for mig, at hun oplevede, at det var hendes egen ide.

Da jeg kom hjem dagen efter, havde hun allerede lavet en aftale med det firma, som havde solgt og opsat alarmerne på hendes arbejdsplads, og ind under aften ankom der en konsulent fra firmaet og præsenterede forskellige typer af alarmer for os.

Vi valgte den betjeningsmæssigt mest simple type, og inden konsulenten forlod os, var alarmen sat op og tilsluttet et vagtselskab. Så nu sover min kone trygt om natten, når jeg ikke er hjemme. Og den var så billig at købe, at vi ikke behøvede tage et billigt lån for at købe den 🙂

Kilde: Pengeguru.dk