Tilbage i efteråret så jeg en flot jakke. Det var en gut, der kom cyklende. Givetvis på vej til arbejde. Jakken var sådan en af de her softshelljakker, der er lette at have på, og som man ikke sveder i. Lige siden jeg så den jakke, har jeg tænkt, at sådan én vil jeg også gerne have. Men min tid har været knap, så det er først nu, her i vinterkulden, at jeg har tid til at lede efter den. Det er lidt underligt at gå i butikker, der sælger tøj til store mænd, og spørge efter softshelljakker. De kigger på mig, som om jeg er faldet ned fra Mars.

Softshell i december

En softshelljakke i december måned er sikkert ikke det mest efterspurgte. De er jo ikke regntætte. Ok, de kan holde fugten ude, men hvis det styrtregner, så er det ikke lige en softshelljakke, man tager på. Da jeg er stor i det, ved jeg, at jeg skal bruge tøj i store størrelser. Derfor går jeg i specialbutikkerne. Eller i de butikker, hvor jeg ved, at de har tøj i de størrelser, jeg skal bruge.

Der er bare den ulempe ved at lede efter tøj, der ikke skal bruges i vintersæsonen, at udvalget er meget lille. Men da jeg er optimist, så opgiver jeg ikke. Måske kan jeg være heldig at finde et enkelt eller to stykker tøj, som ikke er blevet købt som Black Friday tilbud. Jeg leder, og jeg skal nok finde den. Det kan så blive en julegave til mig selv. Den skal være blå. Blå er min farve. Mørk eller lys. Helst mørk. Så det er bare med at udnytte tiden, jeg har nu.
Indtil videre har jeg besøgt 3 forskellige butikker. Uden held. Én af butikkerne havde godt nok et lille restlager af softshelljakker, men størrelserne var alt for små til mig. Og faktisk, også for små til almindeligt byggede mænd. Fra størrelse M og ned. Jeg er jo ikke ligefrem en størrelse S. Så jeg må lede videre. Jeg har tænkt på, at det ville være rart, hvis man kunne få et kig på, hvad moden siger til foråret. Blå farve vil helt sikkert også indfinde sig i forårskollektionerne, men måske kunne man få indblik i farvekombinationer og nuancer. Det er lidt kedeligt altid at holde sig til blå og sorte jeans. Men altså, jeg er ikke lige den, der køber dameblade.

Måske et restlager?

I morgen tager jeg ind til hovedstaden. Jeg ved, der er en butik dér, som altid har et ret stort udvalg. Jeg håber, at de har et restlager, der indeholder jakker til mænd i den størrelse, jeg har brug for. De plejer også at være søde til at vejlede om alternative muligheder og kombinationer, man kan lave. Måske har de også gode informationer om, hvilke farver jeg skal kigge efter til foråret. Det skader ikke at spørge. Jeg er bare lidt irriteret over, at jeg skal bruge tid på at køre derind. Men sådan er det åbenbart stadig i provinsen i Danmark: Udvalget er meget begrænset.