Skift selv reservedele

Den hurtigt voksende og særdeles populære webshop – www.skiftselv.dk – har igen udvidet forretningsområdet. Oprindeligt var firmaet en rendyrket hvidevarebutik, men over de senere år er sortimentet vokset og vokset med alt fra computere over lyd til anden underholdningselektronik. Seneste skud på stammen er det største – i hvert fald målt i antal varer: Over 4 millioner varenumre i reservedele og tilbehør er på lager!

Ikke kun til hvidevarer

Nogle kunne vel være fristede til at tro, at firmaet så kun har reservedele til hvidevarer og lignende – men det er ikke tilfældet. Faktisk føres de over 4.000.000 varenumre i reservedele også inden for områder som elektronik, kameraer, computere og småapparater generelt. Det er i udpræget grad et nyt tiltag på det danske marked!

Vi kender jo alle sammen til situationer, hvor vi står med et apparat, hvor en lille del er gået i stykker. Måske et batteridæksel – eller en drivrem eller andet. Og så skal vi vælge: Enten smider vi ud og køber nyt – eller vi sender til en bekostelig reparation et sted. Ikke mere!

Medmindre man er lige så fummelfingret som Morten, kan man faktisk nemt selv skifte langt de fleste sliddele i et hvilket som helst apparat. Selvfølgelig er der visse ting, man lige skal tage højde for – som for eksempel hvis der er tale om et apparat, der er sat til nettet. I så fald er det vigtigt at tage strømmen fra og overholde de regler, der i øvrigt måtte være for at pille i den slags.

Nogle gange kan der faktisk spares masser af penge ved selv at købe en reservedel og så lade en professionel – for eksempel den lokale elektriker – foretage selve udskiftningen. Så tjener han nemlig ikke på selve delen, og hvad du har sparet, er tjent for dig!

For nylig benyttede jeg mig selv af den gode service hos skiftselv.dk, da jeg skulle bruge en knap til mit Gorenje komfur. Naturligvis havde de en hel sektion med reservedele til Gorenje – og stumpen kom efter to dage. Jeg kunne selv skifte – men jeg hedder jo heller ikke Morten 🙂