Sjov teambuilding

Vi skal have firmafest i næste måned. Det er det årlige event, som alle glæder sig til. Vi plejer at holde festen i løbet af august, og sådan er det også i år. Alle er kommet tilbage efter en – forhåbentlig – dejlig ferie, har lyst til at arbejde og glæder sig til de nye udfordringer, det nye år bringer.

Her i firmaet plejer vi at lægge festen op til en weekend, så alle, der vil komme, også har mulighed for at slappe af efter festen. Lidt for meget alkohol, lidt for meget dans og lidt for sen sengetid tager sin tørn.

Sjov version af team building

Men i år vil vi prøve noget nyt. Min chef og jeg har brugt juli måned på at udvikle et nyt koncept for festen. Vi vil gerne have, at festen, som plejer at være ret dyr, giver noget tilbage. Så vi har lagt en plan, der hedder, at alle skal møde op til sjov teambuilding fredag morgen. De skal være iført badetøj og ellers medbringe tøj, som gerne må blive snavset.

Vi har nemlig besluttet, at de skal alle sammen igennem et mudderbad – tidligt om morgenen. På forskellig vis. Enten som enkelte individer, eller som hold. Derefter skal de bruge deres formiddag på forskellige teambuilding aktiviteter. Vi håber, det vil sætte dem i festligt humør. Dvs. vi håber, de bliver lidt udmattede, og får taget sig sammen til at tale ærligt til hinanden. Vi har nemlig set, at mange af de ansatte først løser op for problemer, de har imellem sig, når de har fået lidt for meget at drikke. Det kan være lidt ubehageligt. Heldigvis ender det ikke i slagsmål, men der kan være nogle knuder dagene efter festen.

Løs op for knuderne i teamet

Med sjov teambuilding håber vi, at knuderne kan blive løst op, inden festen starter. Og så håber vi, at der vil komme mange gode historier fra teambuilding kurset, som vil blive omtalt under festen. Det er altid sjovt at høre sjove historier. Især når alle kan være med til at grine ad dem.

Det har været noget af en opgave at få planlagt dagen og festen. Teambuilding kurset vi alle sammen skal på, sker nede på Lolland. Det varer i 4 timer. Det starter kl. 9 om morgenen, så alle skal tidligt op. Vi kører i bus herfra kl. 7. Er man ikke mødt op, så går man glip af en spændende formiddag. Kl. 13 er der så en let frokost på en lokal kro. Alle får lov til at få sig en slummer indtil kl. 15, hvor vi kører tilbage til København.

Festen starter så kl. 19 med en kort tale fra vores direktør, og så går det løs med spisning, sang og dans. Under middagen vil vi bede hvert hold, som deltager i de sjove teambuilding kurser om at give os et referat af, hvad der skete, og hvad de lærte. Det ved alle på forhånd, så det bliver sjovt at høre om deres erfaringer og om, de har lært noget værdifuldt. Vi håber, der kommer et godt og glad team ud af dagens oplevelser.