Da min kone og jeg forleden dag kom hjem fra en ferie i Sydeuropa, blev vi udtaget til en stikprøvekontrol i lufthavnen i Billund. Det tog vi nu helt afslappet, for vi havde ikke noget i bagagen, som tolderen kunne være interesseret i.

Men vi havde en pudsig oplevelse, for lige ved siden af os ved skranken var en midaldrende dame også blev kaldt til kontrol, hun havde heller ikke noget smuglergods, men da tolderen undersøgte hendes kuffert, kunne vi se, at han rodede rundt i noget meget flot og temmelig sexet lingeri til kvinder i en størrelse, som bestemt ikke kunne passe den pågældende dame, der vel vejede et pænt stykke over de 100 kilo.

Det var tydeligt, at tolderen studsede lidt over den divergens, der var mellem kvindens størrelse og det lingeri, hun havde i bagagen. Damen kunne jo godt se hans forvirring, så hun skyndte sig at fortælle, at undertøjet tilhørte hendes datter, som allerede var gået gennem tolden. Og ikke ét ord om, hvad datteren har som fritidsjob hos dette bureau

Lingeri og badetøj

Og det lød i hvert fald plausibelt nok, for i den anden side af kufferten fandt tolderen smart badedragt til kvinder i en størrelse, som bestemt så ud til at kunne passe den digre kvinde. Efterfølgende kom min kone og jeg til at tale om, at det måtte være lidt ubehageligt for tolderne at skulle rode rundt i folks undertøj, som i de fleste tilfælde nok ikke ligefrem er nyvasket, da de rejsen jo er på vej hjem efter en ferie, når de bliver undersøgt i tolden. Men tolderne havde dog handsker på under undersøgelsen.

Andres Sarda – nå da da

Ved du for øvrigt, at der er et mærke inden for lingeri, der er at sidestille med Rolls Royce / Bentley / Ferrari i bilernes verden – men inden for lingeri? Det er der faktisk: Andres Sarda – og det er bare for lækkert!