Er en tablet nok?

Det var en ganske interessant diskussion, vi havde i aftes i vores lille klub, hvor vi er fire mænd, der mødes en gang om ugen i et fitnesscenter for at holde formen nogenlunde ved lige. Efter vores anstrengelser og et tiltrængt brusebad sidder vi normalt od nyder en kop kaffe i centrets lille cafe, og her har vi en vis tilbøjelighed til at skulle ”ordne verdenssituationen”.

I aftes var det Finn, der startede diskussionen med at fortælle, at han og hans kone havde besluttet, at deres datter skulle have en god og billig tablet til sin 12 års fødselsdag, for det er åbenbart hendes højeste ønske. Men så er Finn kommet til at tænke på, om pigen egentlig har bedre udbytte af en rigtig computer, for der er trods alt visse grænser for, hvad man kan bruge en tablet til, for den kan jo som hovedregel ikke afvikle almindelige computerprogrammer.

Og så skal jeg ellers lige love for, at snakken kom i gang, for vi andre har jo hver vores erfaringer med den slags. Bent var således sikker på, at Finn og hans kone burde opgradere fødselsdagsgaven til en rigtig bærbar som dem her, for den vil pigen have meget mere gavn af, når hun i sit skolearbejde skal skrive for eksempel en stil eller andet.

Min egen mening, som jeg også gav udtryk for, er, at der ikke er tale om et enten eller. Lad hende få en tablet nu, og så kan hun jo passende ønske sig en bærbar computer til sin konfirmation næste år.