Polstring

Har du gamle møbler? Eller måske en ældre bil med sæder, der har set bedre dage? I vore dages moderne forbrug-og-smid-væk samfund er den slags ofte ensbetydende med, at nu skal der købes nyt. Det kender du godt, ikke? Men tøv nu lige en kende! Ved du, at det er muligt at få fagfolk til at ompolstre? For eksempel fra firmaet her: http://www.msi-polstring.dk/

Polstring af bil

Se engang billedet herunder, der viser en herlig gammel slæde med helt nypolstrede sæder – i øvrigt udført af MSI Polstring:

Polstring af møbler

Det ser da lige en kende lækkert ud, ikke?

Gamle møbler får nyt liv

Det er altså en stor skam, at så mange gamle møbler lider den skæbne at ende på lossepladsen eller i brændeovnen. Ofte er en ompolstring det eneste, der skal til, før det gamle møbel fremstår som nærmest nyt. Se her for eksempel:

Se – det ville jo have været forfærdeligt, hvis den smukke gamle stol var endt på forbrændingen i stedet for at få et nyt liv og glæde mange mennesker, ikke?

Møbelpolstring var i gamle dage meget mere populært og der var møbelpolstrere i enhver provinsby. I dag er faget langt mindre, men det er skam ikke uddødt, og det bliver det sikkert heller ikke. Der er jo trends i tiden, der foreskriver genbrug og respekt for forbrug af ressourcer og for miljøet.
Der er slet ingen diskussion om, at en møbelpolstring er mere skånsomt for både miljøet og for din pengepung, end det er at gå ud og købe nye møbler. Og ganske ofet kan man slet ikke finde de skønne designs i møbler, der var på markedet dengang før verden gik af lave!

Pleje af læder og stof på møbler

En anden ting, som en møbelpolstrer ved en masse om, er pleje af læder (og såmænd også pleje af de tekstiler og stoffer, der benyttes på møbler). Mange mennesker tager slet ikke hånd om deres læderstole og lædersofaer, som de burde, og det betyder, at de slides langt hurtigere, end det er nødvendigt.

En god og jævnlig pleje af for eksempel lædersofaen giver adskillige års længere holdbarhed og samtidig et bedre udseende på møblet. Så gør dig selv en tjeneste: Tal med din lokale møbelpolstrer og spar penge og miljøbelastning!