Cykler i hækken

Der er også fordele forbundet med at være nabo til en grillbar, for eksempel hvis vi en aften ikke gider lave mad selv, så er det nemt at smutte ind og hente nogle forårsruller, eller hvad vi nu har lyst til. Men der er også en enkelt ulempe, for vores hæk i den side af haven, der vender over mod grillbaren, ser efterhånden ikke for godt ud.

Det skyldes, at mange af de unge mennesker, der frekventerer grillbaren, uden nogen form for hensyntagen bare kaster deres cykler ind mod hækken og lader dem stå eller halvvejs ligge der, til de skal hjem igen.

Jeg har undret mig over, at de unge mennesker vil behandle deres egne cykler så skødesløst, for der kan da nemt komme skrammer på en cykel, når den udsættes for den behandling. Og det er tilsyneladende ligegyldigt, om der er tale om en ældre eller en helt ny cykel, for de store børn eller unge mennesker – mest drengene – vil ikke give sig tid til at stille dem ordentligt på den fod, de jo alle sammen er udstyret med.

Men nu vil både ejeren af grillbaren og jeg selv have løst det problem, så vi har aftalt, at vi ved fælles hjælp og med en deling af udgifterne vil opsætte en lang planke udenfor vores hæk, så cyklerne kan stå op ad den planke, og det arbejde går vi i gang med i den kommende weekend. Så håber jeg bare, at vores hæk snart vokser ud til sit oprindelige udseende.