Vi lever i en meget stressende hverdag, hvor det pulserende byliv suser afsted med 180 kilometer i timen. Der skal være tid til arbejde, det huslige, børnenes sport og skole, man skal være med på den sociale front og også gerne lige dyrke en masse motion og lave sund mad. Vi forsøger at leve op til så mange idealer, at flere og flere bliver diagnosticeret med stress. Vi må heller ej forglemme, at der er en vis status i at tage på en sydhavsferie, og det er også her, mange forældre forsøger at kompensere for den manglende tid til børnene. Prøv at trække håndbremsen og træk vejret.

Tag væk fra den travle hverdag

Vi skal væk fra en kultur, hvor alt skal være overdrevet. Det er flere og flere danskere begyndt at få øjnene op for, og minimalismen har fundet vej ind i mange hjem. Vi køber gerne brugte ting og tøj, og ferierne behøver ikke død og pine at foregå på den anden side af jordkloden. I stedet for at ræse rundt i Sydeuropa og virkelig have brug for ferie, når du kommer hjem fra ferie, så prøv en bed and breakfast i Danmark i stedet for.

Bed and breakfast er lig med lokal kultur og hygge

Når man lever i en travl hverdag, så kan der være noget helt magisk over at komme ud på en bed and breakfast, der ligger ude på landet eller i en lille provinsby. Man kommer væk fra larmen og de sædvanlige omgivelser, og pludselig kan man mærke sig selv. Tag til den anden ende af landet og oplev den lokale, danske kultur, og i stedet for at overnatte på et standardiseret hotel, så benyt en lokal bed and breakfast, hvor du kan få et endnu bedre indblik i det lokale liv og historie.

Bed and breakfasts er ofte drevet af ejerne selv, der ligger både hjerte og sjæl i deres foretagende. Derfor oplever du ofte en ekstra god behandling og service sådanne steder. Nyd en god, dansk morgenmad eller brunch og oplev naturen omkring stedet. Nogle steder har dyr, hvor børnene kan få en masse tid til at gå med at hjælpe med at passe dem og nusse om dem. I kan derfor som familie bare vælge at tage en dag, hvor mor og far læner sig tilbage og slapper af, mens børnene hygger sig med dyrene og får nogle gode, rolige oplevelser, der er langt væk fra den elektroniske verden, børn nu om dage befinder sig i.

Sammensæt ferien, som I har lyst til

Har i planlagt at tage til nogle parker eller forlystelsesparker, så er det også bare lidt mere lækkert, at I får serveret morgenmaden, inden i drager videre, og at i samtidig kan blive indtil parken lukker, fordi I ikke skal direkte på den lange køretur hjem. At planlægge ferien omkring en bed and breakfast, er altså en måde at få en ferie, der er helt nede i gear, så I kan restituere, og samtidig er det meget smart, at I kan kombinere flere forskellige bed and breakfasts rundt omkring i landet, så det passer til de ting, i gerne vil opleve på ferien.