woman in white robe standing in front of mirror

Det kan være et problem at komme på badeværelset om morgenen. Din datter har nemlig været tidligt oppe. Hun har taget bad. Duften af hendes egen shampoo hænger i luften. Den er sådan set ikke ubehagelig. Du ville bare ønske, at hun kunne lære to ting: At lufte ud efter at have badet og at tørre gulvet ud for brusenichen op. Der ligger jo en pyt af vand, som du ofte glider i. Det er farligt. Det er også hændt, at du gled og slog dig på albuen. Det var heldigt, at der ikke skete andet end, at du fik en forskrækkelse og en øm albue.

Tør op!

Du har været efter hende vedrørende det der med at tørre gulvet og at lufte ud. Men hun er ikke så modtagelig for dine bønner til hende. Og der skal altså gøres noget ved det, inden problemet går hen og bliver til en alvorlig ulykke. Ja, det her med udluftningen, det kan jeg sådan set ikke give dig løsninger på. Det handler vel om, at du taler med hende om det rigtigt mange gange, så det siver ind – og så hun forstår, at hun skal tage hensyn til andre i familien. Men det der med vandpytten foran brusenichen, har jeg faktisk et forslag til, hvordan du kan forhindre – eller i det mindste formindske.

Monter en brusedør i nichen

Du kunne sætte en brusedør op i brusenichen. Bare en enkelt én. Den vil forhindre at vandet strømmer ud på gulvet foran. Og den vil da sikkert også blive værdsat. Specifikt, vil jeg foreslå, at du sætter en af de brusedøre op, som du kan få som foldedør. Det vil nemlig tvinge hende til at lukke den. En foldedør optager nemlig noget af pladsen inde i brusenichen. Der vil være lidt mere begrænset mulighed for store armbevægelser, hvis foldedøren ikke lukkes. Du kunne overveje det.