Brug for psykoterapi

Der er noget, der trykker. Der er noget der irriterer dig. Du ved ikke, hvad det er. Det er umuligt for dig at finde ud af, hvad det er. Det nager dig. Du ved, at du skal have hjælp fra en professionel. Ét menneske, der kan hjælpe dig til at finde tilbage til det glade menneske, du ved, du er. Du er på rette vej nu. Du har nemlig forstået, at vi ikke altid er i stand til at finde os selv frem. Du har også forstået, at du har brug for at komme i terapi hos en psykoterapeut i København, hvor du bor.

Ikke så nemt

Problemet er bare, at det er svært at komme i terapi. En opgørelse, der blev offentliggjort for nyligt, viser, at mere end 25% af alle henvendelser vedrørende behandling i psykoterapien bliver afvist. Det betyder faktisk, at én ud af fire ikke får den behandling, som de har brug for. Det er dårlige tegn. Opgørelsen viste også, at de fleste afvisninger sker i storbyerne. Og konklusionen er jo nem at drage: Hvis du skal i psykoterapi i København, så er chancerne for at komme det meget små. Desværre.

Privat praktiserende er en mulighed

Selvfølgelig kan du altid finde en privat psykoterapeut. Det er bare sådan, at de færreste af os har råd til mere end højst en eller to samtaler med en privat psykoterapeut. Og hvad skal vi gøre? Har vi ikke også krav på at få et bedre liv. Især os, der bor i storbyerne, hvor vi bliver udsat for mange stressende indtryk og pres – hver dag.

Tag nu fx den her hændelse med ham, der skød på folk ude i et stort indkøbscenter. Det har påvirket alle. Og nogle af os har virkeligt brug for psykoterapi, så vi ikke går hen og udvikler alvorlige psykiske sygdomme.

Staten burde virkeligt gøre noget mere – og se at finde penge til, at vi kan få flere psykoterapeuter ind i systemet.