Vingårdsferie

Hører du lige som jeg til dem, der har prøvet det meste indenfor ferierejser som for eksempel grupperejser, charterferie og vandreferie, vil du måske få samme oplevelse, som jeg havde, da en af mine venner fik mig overtalt til en vingårdsferie som dem, der udbydes her: http://vingaardsferie.dk/

Prøv engang at forestille dig, at du rejser afsted på ferie – godt brugt af hverdagens stress og jag. Du ankommer – ikke til et pumpet hotel med en flok skrigende unger og dansk som sprog – men til en vingård, der stille ligger, hvor den har ligget i måske århundreder. Forestil dig den ro, der stille sænker sig over dig, når du er blevet indlogeret i den lille lejlighed, og den eneste støj kommer fra de cikader, der synger en lovprisning til varmen og solen.

Du kigger ud af det åbne vindue og nyder farverne, der er sådan nærmest gyldne – en optisk illusion skabt af den flimrende varme fra dalen.

Umbria var min første oplevelse

Min første ferie på en vingård gik til http://vingaardsferie.dk/category/locanda-palazzone-umbrien-3/ som er et fantastisk sted i Umbria. Og Umbria er faktisk ikke særligt kendt blandt danske turister, men til gengæld er det et af italienernes foretrukne ferieområder i deres eget land. Og med god grund, for regionen byder på meget smuk natur, fantastisk gode egnsretter serveret på hyggelige restauranter og så naturligvis vinen! Vinen fra Umbria er varm, rund, blød og meget lækker for de kræsne ganer. Vidste du i øvrigt, at Italien er verdens største producent af vin, og at det land, hvor der drikkes mest italiensk vin, er Frankrig?
Stort set al den vin, der serveres i Frankrig som “Vin de Table” er fra Italien!

Jeg kan i hvert fald sige, at jeg er 100% solgt til det her koncept med ferie på en vingård. Det er simpelthen den mest geniale ferieform, jeg har prøvet, og næste rejse er allerede booket til Toscana, som jo er mere kendt blandt danskere.