Vi sparer mange penge på værktøj

Som du måske husker fra tidligere, er jeg dels ansat som indkøbsansvarlig for kommunens tre produktionsskoler – og dels er jeg formand for vores meget store grundejerforening, der i øvrigt er yderst aktiv. Det er klart, at jeg bruger mine erfaringer i det omfang, det er tilladeligt på tværs af mine poster. Og et af de steder, hvor jeg – efter at have indført det i kommunen – har sparet grundejerforeningen for mange penge er indkøb af værktøj.

Efter at have gennemført et skifte fra traditionelt indkøb til udelukkende online indkøb af værktøj med E-Værktøj.dk, tog jeg de erfaringer med hjem i privatsfæren.

Hvorfor betale mere end nødvendigt?

Det er min grundlæggende tankegang, og den er naturligvis ikke altid populær i kommunalt regi, hvor vennetjenester og pamperi stadig er dagsordenen. Men det er jeg nu ligeglad med – jeg ser det som mit ansvar at sikre, at kommunens skatteydere får maksimal valuta for pengene, og som indkøber har jeg jo en del at gøre godt med i den retning.

Derfor satte jeg mig sidste år for at undersøge, om der mon var bæredygtige alternativer til det ganske store indkøb af værktøj, arbejdstøj og lignende, som vi har i kommunens produktionsskoler. Og det var der – i den grad!

Online sparer penge

efter at have undersøgt alle muligheder, indgik vi i en 3 måneders prøveperiode med E-Værktøj.dk, hvor samtlige ordrer på alt værktøj og den slags blev lagt online hos dem. Og vel at mærke UDEN de såkaldte kommunerabatter.

Resultatet var skræmmende – og godt: Vi sparede ikke mindre end 27,6% på indkøbet i de 3 måneder! Og det gjorde vi uden at gå på kompromis med kvaliteten overhovedet. Til gengæld vandt vi også et par andre fordele – blandt andet at alle indkøb blev leveret direkte til de enkelte skoler i stedet for til kommunekontoret.

Jeg tog det hele med hjem, præsenterede det i grundejerforeningens bestyrelse – og fik fuld accept. Der sparer vi vel omkring 10.000 kroner årligt ved at handle med E-Værktøj. Og det er jo penge, vi så kan bruge til enten kontigentnedsættelse eller forbedringer for alle.