Isolering

Vi bor i et skønt gammelt hus lidt udenfor København, og det elsker vi. Det er et stort skrummel af et hus, og vi har lejet hele 1. sal ud til et ungt og meget sødt par. Men sidste år fandt vi ud af, at en meget stor del af vores varme (de har selvstændig måler til 1. sal) røg op til dem, så de næsten ikke behøvede at have varme på selv om vinteren!

Vi betalte en formue i varme – og de sparede en masse. Det blev der lavet om på med en grundig isolering af etageadskillelsen! Og forgangne vinter havde vi da også en voldsomt lavere regning – og deres steg til et rimeligt niveau.

Forsømt isolering i mange hjem

Vi talte en hel del med ejeren af DN Isolering i Nordjylland og Midtjylland, der stod for arbejdet – som de i øvrigt var billigst med i tilbudsrunden – og som de udførte til fuld tilfredshed. Han var super flink og meget kompetent, og det var ikke småting, han kunne berette om tilstanden af isolering og energivenlighed ude i de danske hjem.

Sjusk – ligegyldighed – dårligt håndværk og manglende viden, forklarede han, er de primære årsager til både et alt for højt energiforbrug og et – desværre – ofte dårligt indeklima.

Det hænger sammen med, at mange boligejere tror, at deres huse er godt isolerede – men medmindre der er tale om ret nye huse, er det sjældent tilfældet, uden der er udført en god efterisolering.

Faktisk er det ofte billigere at efterisolere end de fleste tror. Se selv nogle priser på efterisolering her på Bedste-varmepumpe.dk. Bedste-varmepumpe.dk er en guide om isolering og varmepumper.

Der er penge at spare

Det er slet ikke ualmindeligt, sagde han, at folk sparer op til 20-25% på varmeregningen. I nogle tilfælde endda endnu mere. Den endelige besparelse afhænger selvfølgelig også af, hvor dårligt isoleret huset var som udgangspunkt.

Nogle husejere oplever faktisk, at prisen på efterisoleringen er betalt tilbage på et par fyringssæsoner – og derefter er det jo penge lige i lommen sammen med den gode følelse af bedre indeklima og et positivt bidrag til miljøet.

Han fortalte også, at nogle huse er permanent fodkolde, og der kan en grundig gulvisolering betyde underværker – og i øvrigt mindske forkølelser!