Tyveri af cykler

Det var en noget speciel henvendelse, jeg fik for nogle dage siden. Den kom fra et professionelt cykelhold, som havde haft den ubehagelige oplevelse, at der en nat var blevet begået indbrud i den specialindrettede bus, hvor holdet om natten låser de kostbare racercykler inde. Det var sket i forbindelse med et cykelløb i Tyskland, og der var blevet stjålet fire cykler.

Holdlederen spurgte mig, om jeg kunne installere tyverialarmer i busser, for han ville gerne sikre de meget dyre cykler bedst muligt i fremtiden. Jeg kunne heldigvis besvare bekræftende, for sammen med de alarmer, jeg normalt installere, er der alligevel en omformer, der transformerer spændingen fra de normale 220 volt i strøm fra nettet til 12 volt, som alarmerne skal bruge. Derfor er det også ligegyldigt, om den pågældende bus fra sit batteri leverer 12 eller 24 volt.

Jeg har i tidens løb opsat privat tyverialarm i mange hjem, men endnu har jeg til gode at levere en ordre til en bus. Jeg glæder mig helt til udfordringen og har aftalt med cykelholdet, at jeg skal montere en sirene, der er så kraftig som overhovedet mulig, så den i tilfælde af et indbrud i bussen kan vække holdets medlemmer, mens de sover på deres hotelværelse.

Cykelholdet kommer hjem til Danmark om få dage, og vi har aftalt en dag i næste uge, hvor bussen kommer hjem til mit værksted, så jeg i ro og mag kan installere alarmsystemet i bussen. Det er en spændende opgave, som jeg ser frem til.

Min gamle ven Thomas havde i øvrigt også monteret tyverialarm, da han boed ei Danmark og det var der, hvor firmaet Concept-I også hørte til.