Sengetæppet luner

Jeg har nu boet i USA i flere år og en af de ting, der er anderledes, end hvad vi gør i Danmark, er hvordan man reder en seng. Her i Florida er det varmt nærmest hele året rundt, så man har typisk et faconlagen på sin madras og så et løst lagen lagt ud over. Ovenpå lægger man et tyndt sengetæppe og folder lagenet hen over toppen af sengetæppet. Det gør man for ikke at skulle vaske sengetæppet så ofte. Sengetæpper kommer i mange farver og materialer.

Jeg bruger et bomuldstæppe, fordi det er et naturligt materiale. Er det ekstra koldt, lægger jeg en plaid henover. Det kan være en bomuldsplaid eller et kunstmateriale.

Når jeg vælger sengesæt, bruger jeg som oftest et bomuldssengesæt eller et sengesæt i bomuldssatin, hvis det skal være et luksus sengesæt. Det ser eksklusivt ud, fordi det er lidt blankt. Sengesæt i bomuldssatin er oftest i 100% bomuld og med en speciel væveteknik, er det meget behageligt at bruge. Er det koldt, kan du også bruge sengesæt i flonel.

Hvad er så fordelen ved at gøre som amerikanerne, kontra hvad vi gør i Danmark?

Det er sådan set en smagssag. Jeg startede ud med at gøre, som vi gør i Danmark, men må indrømme at jeg nu gør, som man gør i USA. Måske jeg ville gøre, som vi gør i Danmark, hvis jeg boede et sted, der var koldere end Florida, så jeg kunne putte en dyne ind i et dynebetræk. Der er jo altid mulighed for at lægge et sengetæppe over dynerne, hvis man gerne vil have, at sengen ser pæn ud, og det vil jeg gerne. Det har også den fordel, hvis du beholder sengetæppet på, at det holder dig ekstra varm.