Jeg er en ganske almindelig kvinde i begyndelsen af trediverne. Mine børn går i skole. Min mand har et godt job i en konsulentvirksomhed. Han er programmør af uddannelse, og lige nu arbejder han på en stor opgave for et hospital. Selv arbejder jeg som underviser på universitetet. Jeg er datalog. Vi – min mand og jeg – mødte hinanden på studiet og har været sammen lige siden det første studieår. Vi har et godt familieliv. Vi gør mange ting sammen med børnene. Men vi sørger også for at give hinanden rum til at være sig selv. Det er vigtigt, mener vi.

Travlt

Alligevel, så synes vi, at vi har rigtigt travlt. Det kan til tider være svært at få hverdagen til at hænge sammen. Især i de perioder, hvor jeg har eksamener. Når vi er inde i sådanne perioder, er der nogen ting, vi bliver nødt til at se lidt stort på. Fx rengøring. Ikke at forstå, at vi ikke holder rent. Det gør vi. Men sådan nogle ting som at få støvet af oven på billedrammerne eller at få pudset vinduerne bliver ikke gjort. Indrømmet. Men jeg har lidt på fornemmelsen, at sådan er det for mange børnefamilier her på Østerbro.

Outsourcing af opgaver

En af mine kollegaer, som faktisk er en gammel studiekammerat, har fortalt, at han har lidt af de samme problemer. Hans kone og deres børn har mange aktiviteter, og hjemme hos dem kniber det også med at komme helt til bunds i rengøringen. Hans kone har dog fundet en løsning. Hun køber hjælp til rengøringen. Det kan jeg godt forstå. De bor i et stort hus i Hellerup. Han fortalte mig, at de havde været oppe og skændes om, hvem der skulle tage tørnen med vinduespudsningen. Da de ikke kunne blive enige, blev de enige om, at de kunne betale for at få en professionel vinduespudser til at klare det for dem.

Vinduespudsning i Hellerup

De havde bare googlet: ”Vinduespudser Hellerup” og havde ringet til den første på søgeresultatet. Det har sidenhen sparet dem for en del skænderier. Og siden da har de fundet ud af, at de faktisk kan få et skattefradrag for udgiften til vinduespudseren. De valgte https://www.mempolering.dk/

Da han fortalte mig det, fik jeg selvfølgelig en god undskyldning for at gøre det samme. Min mand er sød nok, men han kan være lidt nærig i ny og næ. Han synes ikke, at man skal betale for noget, man selv kan klare. Men den med servicefradraget – eller håndværkerfradraget – den kunne han ikke finde argumenter imod. Så jeg får lov til at købe hjælp til vinduespudsningen herhjemme.

Også på Østerbro

Vores lejlighed er ret stor. Og her er mange vinduer. Så det vil være den rigtige ydelse at få hjælp til. Jeg har søgt, ligesom min kollegas kone gjorde det: ”Vinduespudser Østerbro” og har fundet én. Jeg skal huske at ringe til ham i morgen. Jeg glemte det i dag. Der var for travlt med undervisningen og forberedelse af eksamener. Men nu har jeg lavet en reminder på min telefon. Den bipper, når jeg har frokostpause. Så nu håber jeg bare, at der ikke kommer et uventet møde med kollegaerne i morgen. Det er voist også en mulighed for min ven i Valby, ikke?