Har man svært ved et fag i skolen, kan det let påvirke, hvordan man klarer sig i alle de andre skolefag. Der er nemlig sammenhæng mellem mange af de færdigheder man skal kunne og samtidig går det også let ud over motivation og selvværd, hvis man ikke klarer sig så godt.

Det er rigtig ærgerligt, når et enkelt fag eller to driller, da det kan være med til at gøre, at man slet og ret ikke klarer det så godt, som man ellers kunne have gjort.

En ting man kan gøre her, er at blive bedre til det fag, man ikke er så god til. Men det kan ofte kræve hjælp at få prikket hul på problemet. Og med lidt lektiehjælp kan man ofte komme over de svære perioder, så man får styr på det drilske fag. Man skal så blot finde en person, der er god til det pågældende fag og som samtidig besidder en god evne til at lære fra sig. Og det er netop her, at det oplgate i at hyre en god lektiehjælper kommer ind i billedet.

Find lektiehjælp, der passer til dig

Alle mennesker lærer forskelligt. Derfor er det vigtigt, at man finder en lektiehjælp, der har stor forståelse for, hvordan man bedst lærer. For det kan være med til at gøre, at man får mest muligt ud af den lektiehjælp, man betaler for. Det er vigtigt, at man kan følge de pædagogiske og didaktiske principper, som vedkommende stiller op.

Kan man slet ikke kommunikere og samarbejde, er det ikke sikkert, at man er et godt match. Derfor er det bedre, at man finder nogle andre, der kan hjælpe med lektierne i stedet for, hvis man ikke rammer rigtig i første forsøg.