Musikkens verden

Musik er en integreret del af mit liv. Og faktisk i hele min families liv, for vi spiller alle sammen et eller flere instrumenter. Både min kone og jeg er vokset op i hjem, hvor musikalitet var integreret i hverdagen, og hvor det spilel sammen var lige så naturligt som at spise sammen. Og det har vi selvfølgelig taget viderer til vores børn, der er vokset op med os begge som aktive musikere. Min kone er professionel musiker, og jeg er det bare på hobbyplan. Vores tre børn spiller på en række forskellige instrumenter, og de to største er allerede med i hver deres band. Den ene er også med i den lokale pigegarde.

Musikinstrumenter overalt i huset

Med fem mennesker under samme tag, der hver har adskillige instrumenter, tager det naturligvis en del plads op. Faktisk så meget, at vi har måttet bygge til for at have plads nok. Vi har udvidet vores hus med både et spillerum og et “lagerrum”, hvor vi opbevarer vores mange og ofte ganske delikate musikinstrumenter.

Lad mig bare vise dig et lille udvalg af, hvad vi har i vores hus. Så kan du sikkert forstå, at vi var nødt til at bygge til. Billederne herunder er venligst fra Danguitar.dk, hvor vi køber flertallet af vores musikinstrumenter. Du kan besøge deres hjemmeside her: https://www.danguitar.dk/

Vi har for eksempel indtil flere el-pianoer, da både jeg og to af ungerne er helt forelskede i dette instruments muligheder:

Men det ender ikke der, for da vi har i alt 9 guitarer i vores hjem, har vi et ikke ubetydeligt lager af guitarstrenge også.

Nå – sådan kunne jeg jo egentlig blive ved længe, men jeg skal nok skåne dig for flere detaljer. Til gengæld vil jeg gerne fortælle lidt om økonomien bag at have så mange musikinstrumenter og i en nærmest konstant udskiftning.

Pas på pengene, når du køber musikinstrumenter

Med vores familie kan det i løbet af ingen tid løbe helt løbsk for os med udgifter til nye instrumenter, og vi er ikke gearede til at ville låne penge for at kunne købe nyt. Så vi gør to ting, der hjælper os til at holde det hele på et ret fornuftigt niveau:

  1. Vi enten lader musikinstrumenterne rotere “i arv” mellem os, så for eksempel lillesøster kan overtage storebrors guitar – eller vi sætter dem til salg på DBA og andre steder, hvor det er nemt at finde en køber. Og først når det gamle instrument er solgt, køber vi et nyt. Og vi er priskritiske, for der er mange penge at spare på køb af nye instrumenter:
  2. Vi køber stort set alle instrumenter, højtalere, udstyr og strenge m.m. online hos danguitar.dk. De er som regel de billigste, og deres service er fantastisk – faktisk så god, at vi gerne giver lidt ekstra for at handle hos dem (det er nu sjældent tilfældet). Det er vigtigt for os med det store udvalg, god garanti og hurtig telefonisk support. Og den får vi der.
  3. Den tredje ting  handler ikke om penge – men om vores forstand og hørelse: Undgå at blive vanvittig, hvis der er et trommesæt i huset. Brug høreværn 🙂

Hvad siger du til vores skøre og musikglade familie? Har du lignende erfaringer?