Er ukuleler fra Hawaii

Det er et strengeinstrument. Det er ikke tungt at bære på. Så du kan godt udelukke, at det er en kontrabas. Eller en cello. Det har sådan en lidt sprød og spinkel lyd. Men det er også en fin lyd. Ikke som en guitar. Eller en violin. Og nej, det giver heller ikke den der nærmet metalliske lyd fra sig, som en banjo gør. Det kan til tider give en lidt skinger lyd fra sig. Men det er aldrig en fuldstændig øredøvende lyd. Der er nogle mennesker, der får kuldegysninger, når de hører lyden fra instrumentet. Det er ikke kuldegysninger af væmmelse eller angst. Det er kuldegysninger, der fremkommer, fordi noget er spændende. Der er andre, der bliver fyldt med varme og glade minder, når de lytter til en musiker, der kan spille på instrumentet.

Har du gættet det?

Har du gættet, hvad det er for et instrument, jeg tænker på?
Det er en ukulele: https://www.soundstorexl.com/produkter/5960-ukulele/ En ukulele er et af de instrumenter, som der er delte meninger om. Der er nogen, der virkeligt ikke bryder sig om det. De tror, det er en miniguitar. Heldigvis er vi mange, der virkeligt holder af ukulelen. Netop fordi den er lille og nem at transportere. Og den er slet ikke svær at lære at spille på. Faktisk er den en god introduktion til at lære at spille guitar på.

Hvorfor det? For det første, fordi den kun har 4 strenge. En almindelig guitar har som regel 6 strenge. Ukulelen er derfor nemmere at lære at sætte akkorder på. Der er ikke så mange strenge at holde styr på.

Velegnet til børn også

Dernæst er det et instrument, som også børn kan få glæde af. Deres hænder kan faktisk nå omkring halsen på ukulelen, fordi den er lille. De slipper med andre ord for at skulle lære at spille på et legetøjsinstrument, som alligevel går i stykker efter få timers leg med det. Og faktisk, så er en ukulele ikke så dyr. Du kan nemt købe en ukulele for det samme, som hvad et legetøjsinstrument koster. Så der er ikke nogen undskyldning for, at dit barn ikke skal have et rigtigt instrument i hænderne.
Endelig er en ukulele en lille glædespreder i hjemmet. Der er intet bedre end at lytte til en voksen mand, der forsøger at stresse af efter en hektisk dag på arbejdet ved at øve sig i bare et kvarters tid på ukulelen. Måske er det ikke altid lige det, du ønsker dig at høre, imens du snitter grønsagerne. Men er der noget bedre end et glad smil ved aftensbordet, en god samtale om, hvordan dagen har været og en sjov, lille melodi? Er der noget bedre end at høre børnene synge med på den lille børnesang, som ukulelen bliver brugt som akkompagnement til?

Der bør stå en ukulele i hvert eneste hjem. Enten i et børneværelse eller inde i stuen, så I kan få nogle dejlige øjeblikke sammen. Intet instrument indbyder til den samme form for samvær, som en ukulele gør. Husk det, næste gang, du leder efter noget, der kan bringe jer sammen.