Min nabo, Jens Ole, var ikke til at skyde igennem i aftes, og jeg fik nærmest ikke mulighed for at sige nej tak, da han inviterede på en drink eller to. Vi var begge to alene, da onsdag er den aften, hvor både hans og min kone går til yoga, så vi havde god tid til at sidde og sludre og få os et par whisky soda.

Jens Ole fortalte, at han gode humør skyldtes, at han lige havde landet en stor ordre for sit firma. Han er key account manager hos en stor en gros-forretning, der forhandler alle mulige former for emballage, og det er hans arbejde at service de store kunder og samtidig gå på jagt efter nye kunder med et stort forbrug af emballage.

Netbutikker

Han fortalte, at det var lykkedes ham at sikre leverancen af emballage til en af de helt store netbutikker herhjemme, og det er en forretning, der bruger emballage for et tocifret millionbeløb hvert år, så det er ikke pebernødder, det handler om, som Jens Ole udtrykte det.

Den pågældende webshop handler med tøj og fodtøj til både kvinder og mænd, og samtidig har den et stadigt stigende salg af forskellige accessories til kvinderne. Det handler om både tasker, tørklæder og smykker, og derfor er det mange forskellige former for emballage, netbutikken har brug for.

Papkasser

Det er helt sikkert mest papkasser i forskellige dimensioner, den pågældende netbutik bruger til forsendelse af de solgte varer, for langt det meste af omsætningen handler trods alt om tøj og fodtøj. Men udover selve papkasserne skal firmaet også bruge for eksempel tape med påtrykt firmanavn til indpakningen, og sådan nogle småting er også med i ordren, fortalte Jens Ole. Og ikke at forglemme: Plakatrør og paprør!

Noget af det mere interessante ved sådan en stor ordre er de krav til emballagernes styrke, som firmaet stiller. For eksempel er der helt præcise krav til styrken af den type karton, som prøveposer er fremstillet af, fortalte Jens Ole. Dem bruger netbutikken typisk til forsendelse af mindre ordrer, der udelukkende består af bløde varer. Det kan for eksempel være, at en kunde har bestilt seks par herresokker, og de bliver så afsendt i en prøvepose, og så er det altså, at man fra netbutikkens side vil minimere risikoen for, at der går hul på posen under forsendelsen, hvorfor man stiller helt specifikke krav til modstandsdygtigheden af det materiale, som posen er lavet af.

Kuverter og konvolutter

Jens Ole fortalte også, at netbutikken har et ganske stort forbrug af boble kuverter. De bruges normalt til forsendelse af mindre, hårde genstande som for eksempel de mange smykker, man forhandler i netbutikken.

Og netop sådan nogle boblekuverter er et kapitel for sig selv, kunne jeg forstå af Jens Oles beretning, for dem skal netbutikken bruge i en række forskellige størrelser, og de skal selvfølgelig også leveres med påtrykt firmanavn, så man slipper for at forsyne dem med en label med afsenderadresse, når de skal sendes med posten eller et kurerfirma.

Det var lidt spændende at høre lidt fra en branche, som jeg ikke tidligere har haft noget kendskab til.