Gode maskiner til mor

Min mor, der har været enke i de seneste seks år, fyldte for nylig 70 år. Hun har hidtil klaret sig fint både fysisk og mentalt, men det seneste halve års tid er hun blevet temmelig generet af gigt, så hun har noget vanskeligere ved at klare de huslige opgaver.

Derfor valgte vi i familien at gå sammen om et par ret dyre gaver til hendes runde fødselsdag. Mor har altid været glad for at lave mad og bage sit brød selv, men nu kniber det med at ælte dej på grund af gigten, så vi var i familien ikke i tvivl om, at hun skulle have en rigtig god røremaskine.

Min søster foreslog at give mor en maskine magen til min søsters, for den er hun meget begejstret for. Det er en assistent akm 6290, og vi andre bad hende om at købe den, selv om den koster omkring 5.000 kroner.

Men vi er heldigvis en stor familien, så der var masser af penge i den fælles pulje til mors fødselsdagsgaver. Min svoger fik en helt oplagt ide, da han foreslog, at mor også skulle have en robotstøvsuger, så hun kunne slippe for det trivielle arbejde og lade robotten klare det for sig.

Robotstøvsuger

Jeg fik til opgave at finde en god en af slagsen, og i en netbutik valgte jeg en Neato Robotstøvsuger, der prismæssigt passede godt til det beløb, vi havde tilbage. Det var en fornøjelse at se, hvor glad mor blev for gaverne, da hun pakkede dem ud.