Der findes mange gode brætspil, og et af de allermest populære er og bliver backgammon. Det er et simpelt, men spændende og udfordrende spil, der foregår på et niveau, som alle kan være med på.

Reglerne i backgammon

Når man spiller backgammon, handler det om at få sine femten brikker hen til sit hjemmefelt før sin modstander. Når én af de to spillere har fået alle sine brikker hjem, er spillet vundet og slutter.

Det fungerer således, at begge spillere har femten brikker, ofte er de hvide eller sorte. Man lægger brikkerne ud på spillepladen efter et særligt mønster. Spillerne kaster terninger igennem spillet, og øjnene på terningerne angiver, hvor langt man må flytte med sine brikker.

Hvordan starter man spillet?

Når man skal starte et spil backgammon, foregår det ved terningekast. Begge spillere skal kaste en terning, og spilleren, der har kastet det højeste antal øjne, får lov til at få det første træk.

Hvordan vinder man spillet?

Det gælder om at få sine egne brikker langt frem samtidig med, at man forhindrer, at modstanderen får sine brikker hjem. Man kan hindre dette ved enten at blokere vejen ved at fordele sine egne brikker i par ud over så mange felter som muligt eller ved at slå modstanderens brikker hjem.

Grunden til, at man kan blokere vejen for sin modstander på den måde, er, at hvis der eksempelvis står to hvide brikker på et felt, så kan spilleren med de sorte brikker ikke stå der. Der kan nemlig ikke stå tre brikker i forskellige farver på samme felt, og hvis der gør, bliver den brik der sidst rykkede frem til feltet automatisk slået hjem. Dette er, fordi modstanderens brikker er i overtal på det præcise felt, og to brikker vil altid vinde over én.

Køb backgammon

Har I ikke et backgammon spil i forvejen er der heldigvis rig mulighed for at anskaffe et – og det behøver slet ikke være ret dyrt. Tag f.eks. et kig her hos Hyggeonkel, https://www.hyggeonkel.dk/overblik/backgammon/, hvor de har et ganske stort udvalg af diverse backgammon spil – og til priser, som er til at forstå.