Når du skal planlægge din næste ferie i et sommerhus, så skal du vide, at du skal være i god tid. I de sidste par sæsoner har branchen nemlig oplevet, at flere og flere mennesker gerne vil tilbringe deres ferier – uanset om det er sommer-, efterårs-, jule-, eller vinterferier i sommerhus. Vi er villige til at betale den leje, det koster at leje et sommerhus et lækkert sted. Helst tæt på strand og vand. Men er det et sommerhus ved en skov, så er det også ok. Hvorfor branchen oplever stor vækst lige nu kan måske forklares på denne måde: Sommerhusudlejning er noget danskerne opdagede under Covid-19 krisen. Vi kunne ikke rejse ud af landet – men ville da på sommerferie. Så vi opdagede, at vi kunne leje et sommerhus. Det gjorde vi – og vi opdagede dermed også at Danmark er et utroligt smukt land at holde ferie i.

Fra forsøg til populært

De første små eksperimenter med at tage på ferie i et sommerhus blev derfor gentaget i de efterfølgende ferier – igen med succes. Dertil kommer så nu, at vi har lært, at en ferie i et sommerhus ikke behøver at være så forfærdeligt dyr. Og det kommer os til gode nu. Vi lejer hellere et sommerhus end vi tager på en dyr charterferie til et eksotisk sted på kloden. Vi henvender os derfor i god tid til de her bureauer, der er specialiserede i sommerhusudlejning. Vi leder også selv efter sommerhuset, der skal huse os i den kommende ferie. Og jo, vi værdsætter, at vi kan leje et sommerhus i måske kun 3 dage eller i 3 uger. Det er nemlig et meget fleksibelt udbud, der findes, når du leder efter sommerhuse til leje.

Mange udenlandske turister

Over de sidste sæsoner er der så bare sket det, at mange udlændinge også har fundet ud af, at Danmark er et smukt land. Og de vil også gerne leje sommerhuse i Danmark. De finder deres sommerhus via nogle af de store portaler, hvor du kan leje en bolig i kortere eller længere tid. Og de booker deres sommerhus i god tid. Forståeligt nok. Nogle af dem kommer jo kørende hertil fra deres hjemland. Tyskland, Holland, Frankrig mv. Andre kommer hertil med fly og lejer så en bil.
Det er grundene til, at du skal være i god tid, når du skal planlægge din næste sommerhusferie.

Det bedste bureau er vigtigt

Du skal derfor allerede nu finde det bureau med sommerhusudlejning, der har det største udbud – og booke et sommerhus allerede nu. Du skal derfor lige sætte dig ind i, hvor I gerne vil hen. Skal det være et sommerhus i Nordsjælland? Skal det være på Fyn eller oppe ved Skagen? Det er naturligvis noget, du skal diskutere med din familie – medmindre du har fået lov til at bestemme det. Når du så har sikret dig, at sommerhuset, du lejer, er ledigt i den periode, hvor I kan tage på ferie, så skal du til at lave den sjovere og meget mere detaljerede ferieplan: Hvad skal I se og opleve imens i er på sommerhusferie?