Hvordan taber man sig?

Dette er et af de helt store spørgsmål som flere og flere stiller sig selv, specielt når man nærmer sig sommeren. Og svaret er enkelt og ligetil – spis mindre kalorier end du bruger. Men det er ikke helt så lige til – eller er det?

Når man skal tabe sig går man på slankekur, det betyder at man skal spise mindre end man plejer og sundere. Problemet med mange slankekure er at den er kortvarig og man så falder tilbage i samme rille når man er færdig med kuren. Mange mener at man ikke skal gå på slankekur, men at man skal planlægge en varig kostomlægning.

Slankekure er fine og det tidsbegrænsede er også fint – så længe man er bevidst om at netop dette er formålet. Der er ingen forskel på at holde vægtenefter en hurtig slankekur end efter en langsom slankekur. Det er det samme mad man skal spise.

Din badevægt er ligeglad med om det er gået hurtigt eller langsomt, den lyver ikke og vil vise dig hvor mange kilo du har tabt uanset om det er gået hurtigt eller langsomt. Så hvorfor så spise kedelig slankemad over lang tid, hvis du kan tabe dig hurtigt ved at være på slankekur – og det er ligegyldigt om du vil tabe dig på hofterne eller tabe dig på maven.

Hvad er bedst og hvem afgør hvad der er bedst, personligt kan jeg ikke se andet formål ved at gøre det på den langsomme, end at man opnår en længere periode med selvpineri og motivationsproblemer undervejs. Hvorfor tage den lange vej, bare fordi – er den korte vej ikke bedre?