En af de billigste og mest energivenlige måder at varme sit hus op på er ved at bruge en varmepumpe. Hvis du for eksempel skifter dit gamle oliefyr ud med en, så kan du spare omkring 50 % af dit årlige forbrug.

Mange bruger i dag en varmepumpe til at varme sommerhuset op med, eller som supplement til fjernvarme eller en anden god måde at varme sit hus op på. Fordi en varmepumpe er så miljøvenlig er det også den som politikerne vil fremme i fremtiden og derfor vil der helt sikkert være en masse fremtidige fordele ved at vælge en. Der har blandt andet været snak om, at overskydende strøm på blæsende dage fra vindmøller vil gå gratis ud til ejere af varmepumper.

Toshiba er et populært valg

Er du ved at være fristet, så bør du nok kigge på en Toshiba varmepumpe, som er dem som er mest populære herhjemme. Der er flest forhandlere og de virker meget tilfredsstillende.

Skal du købe en til din nuværende varmeløsning, så bør du købe en luft-til-luft model, som tager den kolde luft udenfor og varmer den op, inden bliver ført ind i huset. I processen bliver skidt og pollen også sorteret fra, så allergikere ikke bliver generet.

Sådan en løsning koster omkring 15.000 kroner – en investering som vil blive betalt tilbage igen på sparet varmeregning hen over de næste par år. Skal du bygge nyt hus, så kan du også overveje en luft-til-vand Toshiba varmepumpe, som fungerer lidt anderledes.

Den tager luften ind og varmer den op i vand, så man har en varm vandtank, som man kan bruge til de første par varme bade og i radiatorerne. Prisen kommer dog med installation op på omkring 100.000 kroner.

Forhør dig hos leverandører

Som med så mange andre ting, så er det en dårlig ide blot at købe den første ting man falder over. Selvom varmepumper har været på markedet i mange år snart, så er det stadig relativt nyt og der er stadig kun en lille andel af de danske husstande der benytter dem.

Rådgiverne på området er også af svingene kvalitet. Mange vil tale pænt om de produkter de selv sælger og mindre pænt om de produkter konkurrenterne sælger. Du skal derfor altid tage det hele med et vist forbehold og kun bruge det som vejledende information.

Det optimale vil være hvis du kan finde en rådgiver der er helt uvildig og udelukkende tjener på at rådgive og ikke på at sælge produkterne til dig efterfølgende. Slutteligt kan det også være en rigtig gode ide at indhente udtalelser fra andre mennesker der har købt det produkt du overvejer at anskaffe. Det kan gøre dig opmærksom på eventuelle problemer.

Kilde: https://bedste-varmepumpe.dk/