Elartikler er ikke bare elartikler

Min mand Torben og jeg var oven ud lykkelige, da vi fik nøglerne til vores hus. Huset var godt nok fra 1956, men det havde fået en omfattende renovering tilbage 2009, så det så ganske fint ud, og vi glædede os bare til at flytte ind.Vi fik hurtigt rømmet lejligheden, hvor vi havde boet til leje de sidste 6 år, og efter at have malet huset indvendigt flyttede vi ind. En masse af vores venner hjalp med at male og flytte vores ting, så vi valgte at holde en stor indflytterfest.

Der dukkede cirka 45 mennesker op til festen heriblandt min veninde og hendes nye kæreste Søren, som er elektriker. Søren og Torben faldt hurtigt i snak, og de gik rundt og kiggede lidt på huset, og hvordan det var renoveret.

lk-elartiklerTorben var sikker på, at Søren bare ville rose det, men han var meget ærlig og sagde, at elarbejdet var dårligt udført, og elartiklerne var for billige. For billige elartikler, udbrød Torben chokeret. Ja, sagde Søren, kvaliteten er simpelthen for dårlig på alt lige fra eltavlen til stikdåserne.

Vi havde alle fået lidt for meget at drikke, og vi ville ikke ødelægge stemningen, så vi aftalte, at Søren skulle komme igen dagen efter. Kl. 13 stod Søren med værktøjskassen og en anden kasse med en masse elartikler som kabler, ledninger, kontakter og stikdåser.

Torben spurgte med det samme, om Søren ikke blot var kommet for at lave en grundigere inspektion, men det var han åbenbart ikke. Søren er en handlingens mand, og han mente, at de nuværende installationer var decideret brandfarlige.

Søren skruede alle stikdåser og kontakter samt eltavlen ned, og så åbnede han kassen, hvor der lå nye stikdåser og kontakter i. Torben spurgte Søren, hvad forskellen var på dem i kassen kontra dem i huset, hvor til han svarede, dette er Lauritz Knudsen, også kaldet LK, elartikler i højeste kvalitet. LK FUGA afbrydere og stikkontakter er i den bedste kvalitet, og de holder typisk dobbelt så lang tid, som no-name mærkerne.

Torben kunne med det samme se, at forskellen var stor på LK FUGA kontakterne og dem i huset. Selv om Torben på ingen måde er elektriker eller håndværker i øvrigt, så kunne han både se og mærke, at der var en verden til forskel på disse elartikler.

Søren brugte 7 timer på at skifte alle kontakterne, stikdåserne, eltavlen samt et par enkelte afbrydere og ledning ud, og det pyntede bare så meget. Og det bedste af det hele var, at han ville kun have betaling for materialerne men ingen arbejdsløn.

Det eneste, han ønskede, var min hjemmelavede flæskesteg med brun sovs og kartofler, og det fik han naturligvis. Under middagen spurgte Torben Søren, hvorfor disse Lauritz Knudsen elartikler ikke var dyrere, når nu kvaliteten var så høj. Jamen det er meget enkelt, svarede Søren. Jeg har købt dem online hos WATTOO.DK, som er en af Danmarks største udbydere af el- og vvs-artikler.